Slager center

Helyi Termelők

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

A Sláger Centerben helyet adunk a helyi magantermelőknek, segítjük és támogatjuk Őket, forrásainkhoz mérten..

Miért is...?

Hát mert......

  • Több helyi lakosnak ad munkát. Azzal, hogy a helyi termelők megélhetését biztosítjuk, a vidéket kimozdíthatjuk „a szegény rokon” szerepköréből és visszaadhatjuk a vidéki társadalom önnfentartásának egyik kulcs elemét.
  • Ízletes és friss. A helyileg termelt élelmiszer ízletesebb. A természetes körülmények között beérő gyümölcs vagy a termeszet ölén legelésző tehén adta tej, ízletesebb, mint a  'jól szállítható', vagyis éretlenül leszedett és üvegházhatást okozó gázokkal (pl. metán) mesterségesen érleltetett fajták és fajok. A szállításon rengeteg időt lehet megspórolni: míg az import áru napokat, néha heteket áll raktárakban - ahol viasszal, gázzal, elektromos hűtéssel próbálják tartósítani -, addig a helyi termék frissebb.
  • Kisebb környezetterheléssel bír, rövid szállítás („Élelmiszer kilométerek”) A földrajzi távolság lecsökkenésével a szállítás okozta szennyezés lecsökkenthető, a tartósításhoz szükséges kémiai anyagok mellőzhetőek, a minőségi, beltartalmi romlás megakadályozható a termék gyors eljuttatásával a fogyasztóhoz.
  • Közösség pénze helyben marad, helyi gazdaság erősödik , helyi élelmiszerláncok egyre több helyen jönnek létre világszerte, felismerve azt, hogy minél közelebb marad az élelmiszer a megtermelés helyéhez, annál nagyobb százalék jut a vételárból a gazdának illetve a régiónak.
  • Termelő és fogyasztó szorosabb kapcsolata jön létre. A helyi termékek fogyasztásánál bizalmon alapuló, közvetlen gazda-fogyasztó kapcsolatok alakulhatnak ki, ahol mindkét fél együttes érdeke a jó minőség, megbízhatóság, közvetlen ismeretség. A fogyasztónak így lehetősége nyílik több információhoz jutnia az előállítással kapcsolatban és személyes kapcsolatot kialakítani a termelővel, aki a nevét és az arcát adta az általa előállított termékhez.

Góbé termékek

  

Új hozzászólás

Slager center online foglalas

Slager center nyitvatartas

Bejelentkezés